Veelgestelde vragen

Een school uitzoeken voor uw kind kan best een klus zijn. Waar moet u op letten? Wat is belangrijk om te weten? Natuurlijk is iedere ouder en ieder kind anders. Toch horen we vaak dezelfde vragen. We hebben er een aantal op een rij gezet.

Zijn er wachtlijsten of kan mijn kind meteen starten?

De Johannesschool kent op dit moment geen wachtlijsten. 

Wat zijn de schooltijden?

Onze schooltijden zijn van 8:30 tot 15:15 met een lunchpauze van 12:00 tot 13:15. U kiest zelf of uw kind thuis komt lunchen of op school blijft voor de overblijf. Op woensdag gaan de kinderen naar school van 8:30 tot 12:15 uur. De leerlingen van groep 1 zijn iedere woensdag vrij, de kinderen van groep 2 gaan om de week op woensdag naar school.

Kan mijn kind mee bij de rondleiding of zelfs komen kijken in de klas?

Natuurlijk is uw kind welkom bij een rondleiding. Voor eventueel een dagje meedraaien in de klas, maken we liever een aparte afspraak.

Hoe volg ik de vorderingen van mijn kind?

Vanaf groep 2 ontvangt uw kind tweemaal per jaar een rapport. Daarnaast zijn er twee keer per jaar gesprekken met ouders; de tien-minuten-gesprekken. Natuurlijk kunt u ook altijd na schooltijd bij de leerkracht binnenlopen of een aparte afspraak maken.

Hoe blijf ik op de hoogte van relevant nieuws?

Ouders volgen via een ouderportaal het nieuws en mededelingen van school of leerkrachten. Met deze app geeft u ook ziek- of andere afwezigheidsmeldingen door en kunt u een tijd inplannen voor de tien-minuten-gesprekken.

 

 

 

 

 

Ga verder in: Ik zoek een basisschool